Blog

Culorile de azi și de altădată!

coperta
07.08.2018

Vă propunem să trecem prin timp, mai exact prin cei peste 100 de ani de când dăm culoare obiectelor din jur!
În anul 1918 Eugen Farber, proprietarul Fabricilor Unite de Ulei și Săpun, distribuia în România vopsele produse în Budapesta de firma Krayer. După Primul Război Mondial, din cauza taxelor vamale Eugen Farber a ajuns la o convenție cu cei de la Krayer pentru a începe producția de vopsele pe platforma din Peneș Curcanul. Astfel în 1923 a luat ființă „Fabrica Unită de Lacuri și Vopsele”.
Pentru a vă face o imagine completă vă prezentăm cartela de culori Krayer dezvoltată pentru produsele din portofoliu Azur de atunci. Ea cuprindea culori de bază, nu foarte multe combinații de culoare.

De-a lungul timpului, Azur a urmat trendul și a îmbogățit paleta de culori cu unele moderne și ușor de combinat cu elementele din jur.
Pentru a fi siguri că suntem în pas cu tendințele, dezvoltăm constant paleta de culori ținând cont și de recomandările din fashion și nu numai. În 2016 am lansat pentru emailul Evrika pe bază de apă 14 culori vesele, diversificate și moderne din care face parte și culoarea anului verde crud Greenery. Totodată am lansat pentru emailul Topaz 14 culori ultralucioase din arhitectura anului 2017 emailul îmbrăcând astfel o haină modernă, de actualitate.
Culoarea este extrem de importantă în decorare, fiecare culoare creează stări și atitudini diferite!
De exemplu, verdele sprijină senzația de revitalizare și ajută la instaurarea unui echilibru emoțional. Albastru inspiră încredere, devotament și responsabilitate. În același timp sugerează odihna, lumina fiind un stimulent al intuiției. Galbenul stimulează sistemul nervos și conferă o iluminare interioară, inspirând o gândire pozitivă și creativă.
Azur diversifica constant portofoliul de culori ce pot fi mixate cu succes în fel de fel de palete cromatice pentru o viață colorată, plina de inspirație! #vopseșteromânește

ABONARE
NEWSLETTER
* În conformitate cu prevederile GDPR , aplicabil din data de 25.05.2018, abonarea implică acordul dumneavoastră
explicit referitor la procesarea datelor dvs în scop propriu pentru trimitere de newslettere.
Date de contact
Bulevardul Constructorilor, Nr. 1-3, Timișoara 300571, România
tel: 0040-256-222139
fax: 0040-256-222179